Onze betonblokken kunnen zowel hol als vol verkregen worden. De uitsparingen in de betonblokken zorgen ervoor dat hun gewicht verminderd wordt. Bovendien vergemakkelijken de uitsparingen de verwerking van de betonblokken. Een extra voordeel is dat de betonblokken handig zijn om leidingen in te verwerken.

De betonblokken worden gebruikt voor ondergronds metselwerk (keldermuren en funderingsmuren) en opgaand metselwerk (dragende muren en scheidingsmuren).

De betonblokken worden gebruikt voor ondergronds metselwerk (keldermuren en funderingsmuren) en opgaand metselwerk (dragende muren en scheidingsmuren).Holle en volle betonblokken hebben volgende eigenschappen:
- snel verwerkbaar
- vormvast en sterk
- thermisch inert: door de thermische inertie zijn betonblokken in staat warmte op te slaan en langzaam weer af te geven.

Betonblokken vormen een buffer tegen hitte en koude. Met holle of volle betonblokken voldoet uw isolatie aan de steeds strenger wordende wetgeving omtrent energieverbruik.
- akoestisch isolerend: de massa van de betonblok laat toe een groot gedeelte van het geluid (intern en extern) te absorberen.
- vorstbestand: waardoor geen barsten in de blokken kunnen ontstaan
- aanzienlijke brandweerstand

Bij Bouwmaterialen Vinckier kunt u terecht voor holle of volle betonblokken van de merken Coeck (voor grondmetselwerk, buitenmetselwerk en alle gewoon metselwerk), Dou-beton en VOR (met grofkorrelige structuur).

Picture 3