De gevel van een gebouw bekleden met een geventileerd wandsysteem is de meest doeltreffende manier om uw bestaande gevel te beschermen tegen vocht en weersomstandigheden. Bovendien helpt een geventileerde gevel vmet keramische tegels bij de isolatie en de verbetering van het geluidsniveau binnen.

a/ Marazzi

Een ideaal materiaal voor het optrekken van geventileerde gevels zijn de keramische tegels van het merk Marazzi. Vanaf het basisontwerp tot de opmaak van de definitieve plannen staat Marazzi de klanten bij voor het oplossen van eventuele problemen met betrekking tot het uiterlijk, de kenmerken en de technische specificaties. In tegenstelling tot andere standaardoplossingen (waarbij lagen van de isolatie aangebracht worden op de binnenkant van het gebouw of in spouwmuren ) garandeert het geventileerde gevelsysteem van Marazzi uitstekende resultaten in termen van temperatuur en vochtigheid zonder daarom te moeten wijzigen aan de interne indeling van het gebouw of aan de afwerking van het interieur. 

Het geventileerde gevelsysteem van Marazzi resulteert in een lichtgewicht oplossing die tevens duurzaam en kostenbesparend is. Hierdoor zijn Marazzi Engineering geventileerde gevels ook ideaal voor de herontwikkeling van de ommuring van bestaande gebouwen, mede dankzij het modulaire ontwerp van de onderbouw.

b/ Ston-ker

De komst van Ston-ker en van mechanische bevestigingssystemen hebben samen het concept van keramische bekledingen op buitenmuren volledig veranderd. De geventileerde gevel wordt op vandaag beschouwd als het meest geavanceerde, effectieve en veilige systeem om tegels tegen een muur te bevestigen. De geventileerde gevel draagt bij aan energiebesparing (door de opheffing van warmtebruggen) en zorgt ook in de zomer voor meer comfort. Ston-ker voorkomt immers dat de warmte van de zon doordringt in de muren.

De keramische tegels Ston-ker worden onafhankelijk ten opzichte van de ondergrond en de rest van de tegels aangebracht, waardoor de accumulatie van krachten wordt vermeden en daardoor ook het gevaar voor breuken en loslatingen. Bovendien zorgen de inertheid en het makkelijke onderhoud van de Ston-ker tegels van het Spaanse merk Porcelanosa - Venis ervoor dat de gevel er steeds als nieuw blijft uitzien.

De voordelen van de geventileerde gevels met keramische tegels Ston-Ker zijn:

- vrijheid van tegelverdeling
- buitenduurzaamheid
- aanpasbaarheid aan de architectonische stijl
- eliminatie van condensatie
- meer comfort in de zomer
- geringe verontreiniging: milieukwaliteit
- snelle uitvoering en eenvoudige vervanging van tegels Ston-Ker
- laag onderhoud, graffitibestand
- bestand tegen loslating
- licht gewicht van de bekleding: 30 kg/m²
- combineerbaarheid met andere materialen
- reductie van luchtgeluid van 10 tot 20%
- hoge seismische weerstand
- stootvastheid
- maximale energiebesparing
- duurzaamheid van de bekleding

Picture 3