Voor doe-het-zelvers is cellenbeton een ideale keuze. Blokken in cellenbeton worden immers geplaatst met lijm. Er komt dus geen metselwerk aan te pas. En bovendien moet er ook geen extra isolatie geplaatst worden. Wél is het belangrijk om voor elke toepassing met het juiste type blokken te werken. Er bestaan immers tal van soorten cellenbeton die elk hun eigen speciifieke eigenschappen hebben. Laat u dus steeds adviseren door onze professionals, door uw architect en/of stabiliteitsingenieur om het type blokken in cellenbeton, de opleg voor de welfsels en de bewapening te berekenen.

Multipor
Op vlak van isolatie behoort Multipor tot de absolute top. Multipor-platen zijn onbrandbare, ultralichte isolatieplaten van cellenbeton. Multipor bevat geen vezels of kunststoffen. Het product wordt gemaakt uit een 100% zuiver minerale samenstelling. De hoge densiteit van cellen in verhouding tot die van reguliere Ytong cellenbeton geeft Multipor zijn ongekende isolerende kwaliteiten. De sterke isolerende kracht maakt van de Multipor-platen de perfecte keuze voor het renoveren van bestaande wanden en plafonds. Maar het is ook een goede isolator bij nieuwbouw.

Silka
Milieuvriendelijk en duurzaam bouwen doet men met Silka. Silka-blokken en –elementen worden gemaakt in kalkzandsteen, een natuurlijk en zuiver bouwmateriaal. De troeven van Silka zijn: milieuvriendelijk, geluidsisolerende, thermische inertie, luchtdichtheid die verkregen wordt door het verlijmen en het is een natuurlijk bouwmateriaal met hoge dichtheid.
Al deze elementen maken van Silka de perfecte keuze voor passiefbouw. Met Silka voldoet u aan alle normen voor eigentijds bouwen. En toch kunt u – dankzij het uitgebreide gamma – duidelijk een eigen stempel drukken op de look van uw woning.

Ytong
Ytong is een volledig bouwsysteem waarmee elke woning van kelder tot dak kan opgetrokken worden. Het is een licht bouwmateriaal dat bestaat uit kalk, cement en zand. Ytong is tegelijk dragend en isolerend en kan dus voor tal van toepassingen aangewend worden: massieve muren, dubbele muren met luchtspouw, …  Het Ytong gamma is zeer groot. Populaire lijnen zijn bijvoorbeeld de Ytong Low Energy blokken en de combinatie Ytong + Multipor – beide een ideale keuze voor het optrekken van passiefhuizen.
De voordelen van Ytong:
- kostengunstig bouwen
- snel bouwen dankzij de grote en ergonomie van de blokken
- gemakkelijke verzaging
- gebruik van lijm in plaats van mortel
- thermische isolatie (voldoet aan de EPB isolatie-eisen), warmte-accumulatie, vochtongevoeligheid en brandwerendheid
- geen bijkomend isolatiemateriaal nodig waardoor problemen van traditionele isolatie als opstijgend vocht, slijtage en koudebruggen vermeden worden

Picture 3