Als u bouwt, kiest u best voor duurzame materialen van hoge kwaliteit. Voor de gevelisolatie geldt dit zeker. Goed isoleren levert u immers uw hele leven heel wat voordelen op. U bespaart fors op uw energiefacturen en respecteert het milieu door minder CO2 uit te stoten. Voldoende redenen om uw huis van onder tot boven te isoleren en zo te investeren in de toekomst van u en uw kinderen.
a/ Eurowall
Eurowall is een vochtbestendige isolatieplaat. Met dank aan zijn excellente en blijvende isolatiewaarde is Eurowall, ongeacht het isolatiepeil, steeds de smalste. Hierdoor verliest u in uw spouw geen woonruimte – ongeacht of het nu om een EPB-woning, een lage energiewoning of een passiefhuis gaat. De Eurowall platen worden gemaakt uit duurzaam materiaal. Ze zijn vormvast, waterafstotend en krimpen niet én helpen zodoende verzakkingen en bouwknopen te voorkomen. Hierdoor blijft uw woning perfect geïsoleerd, uw leven lang.
Voordelen van Eurowall spouwisolatie:
- klaar voor passiefhuis
- de lichte platen zijn makkelijk te plaatsen, te verankeren en te versnijden
- de standaard spouwbreedte volstaat zelfs bij een verhoogd isolatiepeil
- geen irritatie bij plaatsing
- plaatswinst, ook in passieve huizen met de strengste isolatienormen
- nog efficiënter met het Borgh Combifix verankeringssysteem

b/ Styrisol
Styrisol isolatieplaten worden in de spouw geplaatst met de tand naar boven. De Styrisol platen worden goed op elkaar en op het binnenspouwblad aangesloten. Bij Styrisol platen moet een luchtspouw van 4 cm voorzien worden. De spouwankers dienen zo geplaatst te worden dat er geen water naar de binnenmuur kan lopen. Ter hoogte van het maaiveld dient een waterkerende laag aangebracht te worden. Aflopend water wordt langs de open stootgroeven afgevoerd.

Picture 3